sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Sunnuntain (negis-)mietteitä

Mä lihon täällä!!

Mikä johtuu siitä, että jos jonkinlaiseen illanviettoon on päästävä noin seitsemänä päivänä viikossa, ja kun ei viitsi kuitenkaan ryypätä ihan joka päivä, niin mitä sitä sitten juo? No kokista!

Ja kyllähän se ruokavalio joka tapauksessa on vähän erilainen täällä päin, ja pitää vähän kiinnittää huomiota siihen mitä suuhun pistää.

Oon tässä miettinyt työ/vapaa-aika-suhdetta tänään. En viitsi ottaa aivan järkyttävästi kursseja, koska 1. en tarvitse niitä tutkinnon kannalta 2. se vie aikaa muulta elämältä 3. se vie aikaa Suomeen tehtäviltä jutuilta (tosiaan, Himastakin tehokkaampana opiskelijana en ole vieläkään palauttanut kandiani). Dilemma muodostuu kuitenkin siinä, kun täällä on kuitenkin mahdollisuus opiskella kaikkea josta voisi olla edes leikisti hyötyä joskus. Tavallaan haluaisin ottaa siitä kaiken irti samalla. Noh, taitaapi olla että kaikkea ei voi saada... Pitää kehitellä joku kompromissi.

Tässä sunnuntaissa on hyvää se, ettei ole darraa. Huonoa on se, että on enimmäkseen on tuntunut siltä, että on darra.

En ymmärrä miksi mun pitää olla niin 110% iltaihminen. Illalla olisi muutakin tekemistä kuin valita kuoron pääsykoebiisejä, tehdä läksyjä, päättää mitä kursseja jättää pois ym. sellaista johon on energiaa vasta illalla.

Hyödyllisiä lauseita vaihtoon tulevalle:
"J'ai pas compris." ("En ymmärtänyt.")
"Est-ce que vous pouvez répéter ?" ("Voisitteko toistaa?")
"Pardon ?" ("Anteeksi mitä?")
"Il y a un problème avec la ligne, j'entends pas très bien." ("Yhteys on huono, en kuule kovin hyvin.")

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti